Wednesday, February 3, 2010

berdandan = bercinta???? betulkah??

musti korang kompiuskan dgn tajuk aku tuh???...yes aku pon kompiuss!!!..cehcehcehceh!!..( baru je 10 min yg lepas ckp takde idea nk post entry br tp sekarang nie dh post lak..ceh! ckp yg tak serupa bikin lah aku nie...?....

ok...kisahnya bergini....sejak akhir2 nie kwn aku nie sgt rajin bermakeup...p mane2 pon dia bermakeup...walhal kat umah time nak goreng ikan masin pon dia leh lagi menyapu bedak kat muka..iskiskisk...time p keje jgn cakap laa...siap bt smokyeyes lg...(erkkk..betul ke aku eja nie??).

disbbkan kerajinan dia menepek bedak yg maha tebal dimuka pada setiap hari maka dia telah di usik oleh teman2 seopisnya yg menyatakan dia nie tgh sibuk mengeyam menggatal bercinta walhal sume dah tau yg pompuan nie dh kawin and ade sorg anak lagi sehhh!!!!...sungguh kesian betul kwn aku ni....iskiskiskisk...terase sgt la tak berbaloi dia menepek bedak tebal2 kat muka tuh tp dituduh yg bukan2 pulak....siannyerrrr...

yg lagi sadisnyaa....famili mertua, kwn2 laki dia and laki dia pon menganggap yg dia ada mamat lain kat ofice nie and sedang sibuk bercinta!!!....CEHCEHCEHCEH!!!!!!! sgt sakit hati sehhhhh!!!!!...aku yg mendengar ni pon sakit hati beb!! apetah lagi dia yg mengalaminya!!!!....

aku tak paham la dgn mentaliti org nie...adakah hanya org yg bercinta itu shaja yg boleh berdandan dan berhias cantik? org yg tak becinta plak kene serebeh2 and muka yg sememeh dan tak semengah mane sehingga bile berjalan org igt aci jual sayur kat pasar walhal org tuh sgt berjaya???? ceh!!

adlah nak dimaklumkan disini wahai pembaca blog aku.(ade ke?...sedikit perasan disini).....org perempuan mmg suka makeup ok....org perempuan mmg suka kan kecantikan!!!..sbb tuh depa selalu je update baju and tudung and kasut yg mereka ada kat kedai2 yg berhampiran...and sbb tuh tengahari mereka selalu search internet tgk tips2 kecantikan yg bersesuaian...mereka bt sume tuh sbb mereka nak CANTIK!!!! bukan sbb BETCINTA!!..ape kes makeup sbb bercinta!!! tak logik sungguh statment tuh!!...adakah miss world yg mmg sah2 cantik itu sedang bercinta hari2 and bila kat umah time dia serebeh dia tak bercinta...adakah bergitu????...(uiksss.....contoh yg sipi2 je tepatnya tp msh boleh difahami...hahahahahah)

cehcehcehceh!!!....aku sgt emo dgn statment yg sgt hampeh dan mangkok tahap gaban nie!!!!...ape2 hal pon...korg bace la artikel nie....penat depa tulis..klu korg tak paham gak mmg tak tau lah......

wehhhh......lagi 1!!!!(masih tak puas hati sehh...berapi-api dada nie!!!!...berangin 1 badan nieee!!!!) adakah kursus solekan yg dianjurkan oleh KOLEJ KOMUNITI DIBAWAH PIMPINAN KEMENTERIAN PENGAJIAN TINGGI adalah khas utk org2 yg bercinta jeeee?????? WEIIIII!!!! APE KESSSS!!!!????? NAK KENE LEMPANG!!????!!








ok....aku sangat emo sekarang nie...tibe2 je aku terase seperti berada di tpt dia...siap post pic2 makeup utk terangkan kat org2 tuh, betulkah anda tidak mempunyai benda2 diatas nie @ benda2 yg seagkatan dgn nya walaupon lain brand? mesti adakannn...paling ciput pon lipstik avon...mesti ade kat umah atau handbag korg...so adalah jgn korng mengusik mereka yg menempek makeup tebal dimuka sebagai bercinta kerana ianya adalah 1 fitnah dan lagi sadis bila ianya didengari oleh keluarga mertua perempuan tersebut dan pasti mereka akan bergaduh bile kat umah walaupon tuguran anda itu berupa gurauan sahaja.....renung-renungkan lah and selamat beramal......

2 comments:

permata hati said...

engkau ke orgnye yang kawan ko tu..?hseeeee

still me..A.D.N.I said...

uikss...bukan aku lerr..kn aku ckp kwn aku tuh...uiksss..pandai2 je bt spikulasi...hohohohoho..(*_*")

 

StIlL Me A.D.n.I. Design By: SkinCorner