Wednesday, November 17, 2010

sedih.kesian.sangat sedih dan kesian

aku sangat malas untuk berbelog....
knp?..
sebab kerja yang sangat banyak di tempat baru...
terlalu banyak yang hendak di ceritakan tp blank when its time to deliver it
owwhhh...
pernah berjanji utk melanjutkan diari seorang eowwss...
tapi di mugkari sebab terlalu bz...

td p bace belog kawan dan terperasan yang sy tidak mengupdate belog ini selama 2 bulan
sangat sedih...

owhh...btw...kemalasana ini telah berjangkitan kepada fb ku juga.....
adioossss...

(bersesuaian dgn tag blog...aku yg suka merepek)

Wednesday, September 8, 2010

pengumuman..pengumuman

macam nak umumkan hari raye pose je...

ok pengumuman pengumuman...

diari seorang eowsss akan disambung lepas raye..banyak info2 menarik tentang aktiviti dan pic2 yg berkaler2 akan di postkan....check the diari out ok......



selamat hari raye alllzzzzz~~~~ \(^_^)/



i know..i know...
kepade sesiape sy telah mengadd sy dalam fb dia mesti dah penah nampak gamba niekan..
mesti dalam ht u all cakap " takde pic lain keh nak bagi minah nie???"
hehehehe
jawapannye mmg takde pon u allzz...
i kat sini tak sempat nak mengupdate belog apetah lagi nak mengedit gamba..
masa i byk habis dgn membace komik and watch drama online...
wahhhhh..bz gilerrr!!!..huhuhuhuhu

ok bac to main topic...
saya nak mengucapkan selamat hari raye kepada sume blogger2 yekk
mintak maaf kalau segala kate2 menyakitkan hati kat sini..expecially mane yg i terngumpat lebih tuh
terngumpat and post kat blog..huhuhu..mmg saje cari nahas!! and janji2 kosong untuk update blog hari2 pon jadi sampah dah sekarang...humm..bile lah aku nak merajinkan diri nii  (-_-")......

honestly from bottom of my heart...
sy mintak maaf banyak2 yekk...
and jemputlah datang ke umah..
taun nie sy raye kat selangor jeh..umah kat kajang...
leh ler sape2 yg duduk dekat tuh datang umah..

nak datang tepon dlu tau..

this is my number:

012-3394960

(no nie hanya akan ade selama 11 hr jeh di belog ini sebelum di delete)

Thursday, August 5, 2010

Dairy seorang Eowsssss~~~~

yup yup yup..i used to have a diary la b4..tp sangat malas utk mengupdate...hanya rajin bila masuk tahun baru and bila ade kes2 tertentu yang menyeronokkan seperti mengedate dan membuat kacau ketika di tpt org jehh...hehehehehe...sepanjang hidup sy nie..sy cm ade 1 jeh diary...hehehe..tuh pon yg berukuran 15x15cm dan ditampal dgn gamba bunny dan hanya sempat menulis sebanyak kurang dari 20 helai dan juga dipakai untuk 5 tahun!!!...yeahhhh baby!!,,,,5 tahun utk dairy yg sechomel tuhhh!!!! tuh pon tak habis tulis lagi and dah di qeqahkan kepada tong sampahhh!!!!!......gud bye my beloved diary!!!!!.......huhuhuhu....

sekarang nie cam dah rajin balikk...yup yup yup semangat baru niee!!..now say nak cerita sket ttg kronologi kehidupan sy saya di tempat baru.......pasti tidak memboringkan!!!...sangat menarikk!!!!... (^_^)/

4/8/2010- perjalanan dari kajang ke opis baru-paya indah wetland(PIW) mengambil masa dalam 1jam...naik moto time tuh beb!! dengan hujan and kasut tumit!!!..kami melalui jalan sg.merab!!!!....sangat menakutkan and sangat sunyi and sangat jauhh!!!!!!!.....sampai opis lewat sbb sesat!!...sungguh!!...kami SESAT!!!...nie bukan auta sbb nak cover bangun lambat tauu!!!....T_T

sampai sini cam ala-ala jakun sbb banyak tasikk..tptnya pon cun gilerrr...pastuh byk chelet...mula2 kami igtkan sesat lagi and termasuk ke pusat peranginan mane2 jehhhh....tp pak guard tuh sunguh2 terangkan yg kami di jalan yg benarrrrr...hehehehehe....klu kne tipu pon redho je lah kann...hehehehe...org baru lah katekan...........T_T

time tuh opis tgh bz sbb 'org beso' nak datang.......kenal2 lebeh kurang dgn staf2 kat sini.kat sini staff mmg sikit, tp tmpatnya leh tampung 100 staff....just bayangkan betapa besonya tpt ni.......and tolong mana2 yg patut..
so tugas-tugas petama sy sebagai seorang eowsss....

tadaaaaaaaa............~~~~~




cuba teka apakah benda yg bulat2 putih nie??...nampak takk???



ok..bg yg terang skett....

(^_^)

tau takk???
 *
*
*
*
tak tau??..isk..isk.isk..kesiannn
*
*
*
*
*
tadaaaaaa!!!!!



TELO MASINNNNN!!!!!!

AI KENE PACKING2 TELO MASIN NIE OKKK
HAHAHAHAHAHAHAHA
LUCU-LUCU!!

telo tuh datang siap dgn bulu-bulu and najis lagi ok......tuh tugas ai lah yg nak kene membasuh and packing2 kannn.hasil kerajinan ai ni la telo tuh jadi putih bersih suci lagi murni...kalah telo savegg tuh tauuuu....biaselahhh...ai kan rajinn...heheheheh

lagipon org sikit...yg bagusnya..staff kat sini, walaupon pangkat tinggi mane pon, depa still turun padang angkat kerusi meja utk sempurnakan majlis.....satu komuniti yg berkerjasama.....syabassss!!!!!...
and yg paling menarik sekali...sy berkenalan dgn BELL....
*
*
*
*
(^_*)/
*
*
*


ini lah BELL, spesis kera kong-kang...bersaiz kurang dari 1 kaki dan berat tak sampai 1kg..
bayangkan!!...kecik and chomelkann....!!!.... 
beliau sgt jinakkkk!!!
see..see..see....
dia panjat2 tgn sy....sgt chomelll!!!...hari pertama datang dah bg makan and pegang2 diaaa....
hihihihihihihi...
suka-suka!!!!

kalau u all berminat untuk menjalankan aktiviti riadah di petang hari sambil memancing dengan tanpa tekanan boleh lah datang sini...di PIW..hanya 15min perjalanan dari putrajaya...tuh pon klu bwk 80km/j...cam kura-kura..

aktiviti memancing FREE sahaja...sbb tuh lah sy kate tanpa tekanan...tasik kat sini melambak2...pilih jeh la nak tasik belah mane....penat memancing anda juga boleh berbasikal...bagi buang lemak kat kaki tuhh....

kami juga ada menyediakan Chelet untuk bermalam dan juga tapak untuk buat BBQ.

selain itu kami juga ada mini zoo..macam2 binatang anda boleh lihat kat sini....kesimpulannya...bercuti sambil belajarlahh...

sume berehhhh!!







Friday, July 30, 2010

-udara baru-

huuuummmppppppp......aaahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...
lega rasenye...selepas tempoh berkurung 24jam selama 6 hari.akhirnya im free...betapa 'happy'nya aku!!!!...yipppieee!!!!...horeyy horey!!!....hahahaha......

ok


aku tipu



hakikatnya....ini


mula2 berat hati nak p kursus...lepastu berat hati nak dapat tpt baru and sekarang berdebar sbb nk dapat penempatan baru....hummmmmm......

hati aku tak pandai nak menipu perasaan aku laaa...


yg pasti, hari isnin ni p meghirup "udara baru"
putehkan gigi sbb nak kene senyumm
lumur losyen byk2 kat tgn bagi tgn lembut utk salam orng
and yang sgt penting
didik hati supaya sabar utk dpt keputusan penempatan
*
*
*
*
*
*
duhai hatiiii,,tabahlah dikau.....

Saturday, July 24, 2010

malas..malas..time utk bermalas-malasan....

besok dah kene pg kursus...
bosannyerr..
bersama dengan org yg tidak dikenali
semoga besok aku diberikan mood yang baik untuk beramah mesra...
ermmmm...pk pon dah jd ilang moodd........

*mengeluh panjanggggggggggggggggggggggggggggggggggg*

Friday, July 23, 2010

ermm...yeahh...okeyyy....

yup..yup..yup...harini hari terakhir secara officialnya aku kat kpt walaupon hari nie aku cuti...hehehehe..yeahhh..ade sikit sedeh..lagi sedeh bila tgk orang sedehh...kadang2 tak paham kenape kene sedeh2 time org tuh nak pindah...haloooo!!~~~ bukan p jauh pon ok...cm pindah tempat jehhh...ermmm...masih tak pahamm...and lagi tak paham..bile time nie lah tibe2 sume org hargai ape yg kita buat..time sblom nie takde ponnn...siap nak marah2 lagii...uiksss...sungguh tak paham ponnn....lepas tuhh depa siap nak nangis2..pastuh buat org yg nak pindah nie pon sedeh2...okehh...mmg kau sangat tak pahamm...okk...macam takde motifkan???.in the end..yg kene pindah still kene pindah and yg lain akan lupakan org uth dalam tempoh...4 jam...yup 4 jam org tuh dah ilang dari memori....hummm..jangka hayat yg pendekk...but frendship naver endddd...yippieeeee...(really??? jgn korang npk aku kat tepi jalan pastuh buat2 tak kenallll!!!...siap korang!!!)

aku,

kene cari kawan baru...ade ke org nk kawan dgn aku??..org camner yg aku patut kawan??..berdasarkan pemerhatian..mesti aku kene makan sorg2..hummmm..tak bestnyeee....mula2 kene buat2 jd budak baik...senyumm jehh..mesti time tuhh fail meja melambak kat atas meja..kononye nk kene paham perjalanan tugas tuhhh...adoiiii...mesti keje baru pening semacam...bos yg dapat tuh harap2 tak banyak songeh...alaaa...takutnyeee...betul keh aku boleh buat??...berdasarkan keras kepala dan kuat melawan aku nie...ade ke org suka???...alaaaaaa....sedehnyeee.....

aku,


takutnyeeeeeeeeeeeeeee................

Monday, June 14, 2010

keje gile!!! (post penuh emo)



yup yup yup!!...memang keje giler!!...(msh lg dlm mood maraton hehehehe...) korng igt lagi tak aku ade cakap yg aku kene jari kameremen 5hari selepas eksident???....

yesss!!!...selepas dipertimbangkan berhari2 pada possisi terbaring menahan sakit dan mengadap kipas dan juga atas desakan pengantin perempuan yg tepon aku hari2 siang malam utk kompomkan samaada aku jadi datang atau tak atau dgn kate lain dia memaksa aku datang juga utk amek gamba dia!!!...woh woh woh!!!...agakknye dia nie tak paham kan yg aku nie baru je lepas xsident!!!....

mase tuh mmg aku kesian sgt beb!.sungguh2 dia suh aku balik gak jb tuh utk amek gamba kawin dia....yeahh!! umah pengantin tuh kat JB ok!!!...korang tak silap bace..korang bayangkan aku kene drive 4jam utk sampai umah dia tuhhh......okkk,, mmg lah bukan aku yg drive sbb aku takde lesen, tp yg nak drive tuh huby aku yg dia pon xsident gak dan luka dia lagi teruk dari akuuu!!!

pengorbanan bebbb!!...pg sabtu tuh aku balik gak Jb...tghari aku sampai...pkl 2ptg dia nikah...dan bermulalah perjalanan aku yg maha seksa okk...org ln jalan cantekk jee...aku jalan terhencot2 sbb tahan sakit...nak mencangkung lagi lah tak bolehhh...lagi pulak utk gamba nikah nie byk yg kene cangkungg sbb sume org duduk!!!!..hampeh tak hampeh!!!!.....yg lagi bakar hati aku adalah, salah sorg dari pihak lelaki nie ade pangkat Dato'..dgn belagaknye dia cakap dgn pengantin...'next time nak cari kameramen cari yg ade 'jename' sket,yg ada pengalaman, bukan main tangkap muat jeeee....'

uikssss...terbakar sehh aku time tuhh!!!..rase cam nak hempok je Dato' tuh dgn kamera kat tgn aku tuh and jerit sampai kuar anak tekak... 'weii magkok!! ko igt aku kebuloq sgt ke nak amek gamba nie!!!..aku bt nie free je tauu!! nie pon sbb pengantin yg sunguh2 nak aku gak yg amek! klu ko byk sgt duit ko speonserrr laaa!!!'....berhangin jeh aku time tuhhh!!! sib baik aku nie berakal pnjang skett...kat masjidkann..tak baik gadoh2...

well...korang lyan lah pic2 nie...hasil karya aku yg menahan sakit time tuhhh.....

dalam kete...


kat tingkap masjid
hehehe..posing mmg same..sbb aku buakn makandam utk gaye2kan posing dia tuh...tang posing2 tuh aku serahkan kat pengantin..pandai2 dia lahh yop!!...hahahaha!!

time sandinggg....

ok time nie aku mmg dah letak jawatan dari jadi kameramen..sbb luka aku dah bengkak teruk sbb byk gerak...sbb macam2 pose aku srh depa bt.siap aku suh depa guling2 kat rumput..aku siap baring kat jalan and tangge..mcm2 hasil karya aku ilhamkan....tp sayang sungguh lah weii!!..ade kisah sedeh berlaku...rase nak pitam je bile aku dapat tau segala hasil karya aku tuh depa tak sempat save laaa!!!!

HADOIII!!

HAMPEHHH SUNGGUH!!

penat2 aku berkarya dan menahan sakit siap p kelinik lagi mlm tuh sbb bengkak yg teramat sgt!! boleh lak korang tak save betol2!!!!...mangkok sungguh pengantin tuhhh!!!!

so...cm 2 keping tuh je lah yg boleh aku bg tunjuk kat korang....yg lain sume dah hangusss!!

Friday, June 11, 2010

maraton fever....




hehehehehe...tajuk yg tak boleh bla...takde kaitan langsong dgn demam bola nieee.....
demam bola dah start...td aku tgk pembukaan world cup 2010..happening sehhh!!!!
...berkaler2...!!

\(o_*)/

hehehe...
macam taun2 sudahh..aku mmg takkan lepaskan tgk bola niehh!
kat opis depa dok cakap...'lepasni ramai lah para suami yg sembahyang tahjudd'
hehehe..
'wink' wink'
dalam sunguh maksudnya...aku senyum jeelahh..nk menyampuk sat lagi kantoi lak sbb aku yg gile bola...hubby aku cm suka F1 jee..hahahaha...
jawabnye..kat opis aku membute byk lahhh.....
opsss...boss..maksud sy, sy tido waktu rehat...waktu keje sy bt keje...

ok..berbalik kepada cerita asal..
erkkk...adeke? post entry sebelom nie aku dah janji nak citekan ape yg berlaku pada aku sepanjang beberape bulan aku 'off recod'
soo....layannn pic nieee..berikut adalah faktor2 knp aku dah lame tak membelog...

09.03.2010- aku xsident moto...aku lah tuh yg naik motonyerrr.time tuh ontheway p keje okk...and tuh adalah kemalangan pertama aku..cuak gilerr!!! time tuh tuhan je yg tau perasaan aku...
mmg dari dulu lagi aku takot naik moto...tp, tah lah kenape ime tuh nak dijadikan ceritakan..aku naik moto and xsident...
hahahahaha
ramai gak yg berhenti..
paling teruk hubby aku lahh...sbb aku melanding kat badan dia sblm jatuhh..hehhehe..cari tilam sebelom tersembam ke jalan...
kehkehkehkeh...
sayang awk hubby!!

luka kat kaki selepas di cuci...seb baik dkt dgn sepital time tuhhhh....
tuh nampak jeh cam tak sakitt...tp pedihnyerrrr!!!
yaaa allahh!!...tuhan jeh yg tahu tauu!!..lagi2 bile kene angin and cahaya matahari...terase cam kene goreng kat dalam kuali sehhh!!!!


yg nie luka kat tanggan...kecikk tp bile dah kering jd besor gilerrr...


luka yg paling hebat sekali ...kat muka sehhh!!...adoiii...habis muke cute aku..hehehehe...dah lah hujung minggu tuh ade wedding anak buah aku...and yg lagi terukk aku yg jd jurukamere diah tauu...bayangkan kau yg sakit nie terhinjut2 amek gamba dia...
hummmmm....
time nie dah terpk sama ada nak amek job tuh atau letgo je kat sape2....walaupon mase dah suntukkk...

time nie baru tersedar dari kemalangan tuhh...hehehehe...malu2 sket sbb penyelamat tuh hensem...
kehkehkeh..
nampak tak mamat yg kat belakang tuhhh..
tuh lah penyelamat aku that dayyy!!..
dia dgn chomelnyer hantar aku p sepital..
and aku dgn bagaknyerr..p tutup pintu kete dia kuat2 sbb dah terbiasa dgn kete sendiri...hahahahahha
mosti dia menyesal giler tolon aku...
kehkehkeh

hasil daripade meraung sket2 and buat muke kesian..aku dapat mc 4hr jehhh!!!..kedokuttt!!...tp aku sambung2 mc..dapat 2 minggu cuti...sepanjang tuh nak jalan mmg susahh..
lagi2 lepas mandiii..sakitt gilerrr!! pedih sungguh!!!
siap meleleh-leleh air mata aku...selama 5 hr setiap kali lepas mandi mesti nangis....time tuh nak cakap gembeng ke ape ke mmg aku tak kisahhhh!!!...yang penting layan perasaan dulu..

(berbalik semula cite pd hari kemalangan... hehehe)
lepas je p sepitall..aku still lagi p opiss...dengan baju koyak2 and berdarah2 aku gagahkan juga p opiss..
nak sattelkan bt gaji org sebelom aku bercuti panjang...
hehehehehe
dengan harapan APC dalam gengaman...
tp
JGN HARAP LAH WEIIII!!
selagi ko bukan jenis yang pandai berlakon depan boss...selagi tuhlah ko jgn harap dapat APC tuh weiiii!!!


*****
bersambung...utk tajuk entry 13.03.2010...sekarang nie nak siap2 paking baju utk p PD besokk!!   yipeee!!  mandi laotttt!!!

Monday, May 31, 2010

IM BAC!!!!!

SELEPAS BERPUASA DAN BERTAPA SELAMA BERBULAN-BULAN...KINI AKU KEMBALI MENYERIKAN DUNIA PEMBELOGAN...KEHKEHKEH..
HARI NIE PYE ENTRY ADLAH UTK MENGIGATKAN KEMBALI SEGALA PASWORD AND MEMANASKAN DIRI DGN KEYBORD.....

BESOK BERMULA SEGALA EPISOD MAATHON UTK CITE SELAMA 3 BULAN......

BERSAMBUNGGGG....

Thursday, February 25, 2010

16/02/2010

tarikh paling bz...hahahahaha...
ok aku mengarut..mane ade tarikh bz kann..hari bz ader laa..
contohnya en.hari kat tpt aku nie...
manjang jeee bz dia..kelam-kabut kami dibuatnyer...
sampai berpeluh2 kami melihat dia berlari2 kambing mengejar-ngejar org
isk..isk..isk.. sian sungguh dia...
cehcehcehceh!!!
apakah kaittannya en.hari itu dgn tarikh yg aku post nie..??
ok..sebenarnyer...igt tak hari aku cakap aku ader exam???...so ini lah dia
perjalanan aku sepanjang hari itu
so..check this pic out..... 
 

 tempat: maips mardi serdang
masa: 8++am
perjalanan menuju ke dewan peperiksaan
gabra + confident utk menembak dan mendadu


  
hohohohoho 
\(^_^)/
dalam dewan peperiksaan..
aku ambik gamba menggunakan kamera cabuk aku nieh...
time nie igtkan aku yg paling awal..
tp..
lihatlah...aku lah yg paling lewat sehh!!
and mamat yg ddk kat sebelah aku nie sgt terkejut bila aku kuarkan kamera aku dan aku sgt sibuk dengan kamera aku sedangkan org lain sibuk dengan buku...
biasalak..aku ikut pesanan boss....
so aku main jee laa...
huhuhuhuhuhu 
time nie depa bagi 1jam utk siapkan
aku dgn hebatnya telah siapkan dalam mase 30min jee...
hohohohohoho
aku sgt hebat di padang tembak!!!
(-_-")> 

  
tgh tgu untuk paper kedua..
gap dalam 30min kot  
dalam sibuk bergambar tuh..aku juga sibuk mengisi peluru untuk menembak di paper kedua..
hohohohohoho!!
okk..this time aku sgt kelakar...
aku memerlukan 45min untuk menjawab dan 15 min untuk ketawa sbb aku tak paham langsung ape yg nk di jawabbb
SERIES!!!..pening sehh.!!!...hahahahhah
tembak lebeh kurang..angkat tangan and cabottt!!!
papai sumee..!!
perjuangan aku dah selesai!!!
(-_-") 

  
jalan-jalan cari jalan kuar!!
hahahaha...
muka-muka cuak sbb sesat dalam mardi..
hahahahaha...
erkkk..ok, muka aku mmg tak berapa nak cuak sbb aku tau kawan aku tuh akan berjaya cari jalan kuar....
cam main cari harta karun..
sesat-sesat...hehehehe 
  

  
menu lunch aku...belasah bagai nak rak dgn alasan pagi tak brekpes..
yeyyyyyhhhh \(^_^)/ 

 
kasut crocs....yg tiruan  hahahahahah!!!!!
satu baru RM20.00 jeh beb!!!
yg ori 1 RM100++
kenape nk cari yg mahal klu ader yg murah kan..
depa still kene bayar tax dgn gomen gak
hahahahahah!!!
time nie 
p shoping kat times square..
wohwohwohwoh!!!...SGT BEST LAH TPT TUH!!
kate my hubby...cam kat petaling street..barang mmg murah2 giler!!
terpesona aku dibuatnya..
barang mmg murah2....
honestly, kalau setakat bwk RM200.00 jee
mmg tak cukup kot...rase cam rugi klu tak menghabiskan duit kat dalam atm bile p sane...
0_________0
 
 
mkn malam kat kg.baru...name tempat tuh sgt susah nak di igt..klu tak silap bunyi nyer ader lah lebih kurang cam "shukovit"
makanan kat situ mmg best...
terutamanya sukiyaki..
sedap sungguh!!!
mmg terase cam kat thailand lakk..
nie diantara menu yg aku melantak pd malam tuh..
tomyam puteh!!!..
walaupon kaler kuahnya cam tak menarik..tp rasenyer..
fuyooooo....sedap giler..
pedas sampai tak hinggat!!
total sume tuh ader lah dalam RM15.00...
murahkannn!!

Friday, February 19, 2010

why i want to own a BlackBerry® Storm™ 9520.... \( ^_^ )/

hep..hep..horeyyyy!!!...hep..hep...horeyyy!!!!...
yup..YUP!!!...aku sgt happy!!...
ader hanpon baru nak di let go...celcom and nuffnagg mmg sangat baik hati!!
hep..hep..horeyyy..hep..hep..horeyyy!!!
*
*
*
\(^_^)/

*
*
*
berdasarkan dari tajuk entry..
knp aku nak sangat hanpon blackberry tuh...????
*
*
*
sila tinjau dan tgk pic kat bawah nieh......T______T


nama: timah
pekerjaan: boss kat pahang
moto: name pon boss gaya kena lebeh beb!!!!

nie kakak aku..dia mmg keje kat pahang..sebelom nie dia pakai hanpon biase2 jee..time tuh hanpon aku lagi changgih dari dia..tiba-tiba satu hari, bila dia balik je dari pahang...org pertama yg dia nak jumpa adalah aku...dengan bangganya dia tunjukkan hanpon BlackBerry dia tuhhh!!!!
WAAAAAAAA!!!!!
aku sangat terperanjat...tp aku relex lagi lahh...yerlah kan..
sesuai sgt lah dgn status bos dia tuhh...
bile aku tye dia...knp kakak beli handpone nie?? tau pakai keee???
dgn selambe dia jawab...

" Pandai ke tak ke tuh belakang cite..yang penting sume kawan-kawan ade pakai..so kakak pon beli lah satu.sebagai seorg boss..gaya kene ade..takkan staff nak lagi hebat dari boss..hehehehehe..besok2 pon boleh belajar pakai..... "  (-_-")

walaupon aku rase cam nak picit2 je muka dia bile dengar jawapan die tuh..tp aku maseh boleh controll lagi...
dalam hati aku bercakap...
"takpe takpe...ko banyak duit..beli 8biji BB (blackberry) pon aku tak kisah......"
tuh dalam hati jee...dalam bilik habis segala macam bantal aku gigit...cehcehcehceh!!!



nama: mamat
pekerjaan: casher kat 7-eleven
moto hidupp: hidup kenelah update...gedget kene hebat!!

nie anak buah aku..baru je 19 tahun..keje kat 7-E dah hampir setahun ..5 bulan pertama keje dia tak dapat gaji...gara2 ade masalah dgn akaun bank dia....bile sume dah ok jeee.duit pon dah masok.
*
*
*
toing!!
*
*
dia pon beli Blackberry jugakkk!!!!!!
hati dah mangkin panas beb!! tak boleh nak tahan lagi nie..
bile aku tye banyak duit ko..dgn selambe dia jawab...

"alaaa...duit gaji banyak...tak guna rugi pulak...tgk BB Cik de best je..so, org pon beli lah.......halimah pon beli jugak...dapat less beli dua..heheheheh"

*
*
*
*
TOING  TOING!!

tibe-tibe dunia aku gelap seketika...
*
*
*
halimah pon beli jugakk!!!

:(
:(
:(
:(



nama: halimah
pekerjaan: casher kat 7-Eleven jugak
moto hidup: i follow my Boy jee...dia pakai bb i pon bb jugak laa...



nama: dirahsiakan
pekerjaan: boss kat tpt aku
moto hidup: hidup kene chantekk and chomell selalu..

nie boss aku..tak tau nak cakap camner..yg pasti dia pon pakai bb jugak..kat opis nie..selain dia ramai lagi yg dah pakai...aku je yg maseh dengan hp lame yg bila-bila mase je leh tinggalkan aku....sedehhnyeee...~~~
kadang2 aku ader gak pasang telinga bile dia and the bb gang datang..
mula la depa dok cite pasal bb
terase  aku sangat kerdil pada tika itu..
isk..isk..iskk..


posing kene lebehhh....

see...siap dia mintak tangkap pic dia banyak2 lagi dgn bb dia tuh...
owhhh.....
aku sangat sedeh.....
:(
:(
:(
:(
kat umah org dok menayang2 bb masing2
kat opis depa selalu cakap pasal bb masing2
aku nak borak and tayang apee???

owhhhh!!!! TIDAKKKKK!!!!
*
*
*
aku perlu dapatkan juga BlackBerry nii!!!!...makanya kerana sebab-sebab diatas lah aku sangat perlukan untuk mendapatkan Blackberry nie...
apetah lagi selepas aku kaji,,BB ini sangat SYOK HABIS!!!!


dengan touch screen dan juga dengan  High-resolution 480x360 pixel colour display..pasti membuatkan segala gambar dan juga video yg aku viewkan menjadi sangat cantek dan ngetops dan meletops habiss!!!hahahahaha!!! (ketawa riak) yg lagi best!! picture akan bertukar secara landscape secara auto tanpa menekan button ponn...lg pon BB nie mane ader botton...TOUCH SCREEN brooo....SYOKK HABIS!!!! tak merosakkan kuku ponnn..!!!



(sila besarkan mata anda untuk membace ape yg tertulis di BB tersebut).....
hebat kann!!!!
....BB tau..anda sume sgt suka menaip..tak de feel la klu anta msg tak menaipkan...so bb telah mencipta "touchscreen keybord" (tuh ayat aku tuh..tak tau ape name bende tuh..tp korg paham kann...heheheh   (-_-")  ) 
so...boleh lah anda menghilangkan gian dgn menaip sampai lebam kat screen tuh yekk....hehehehehe...

dan yg lagi best adlah boleh layan internet di mana2 ponn...tangkap gamba and video pas tuh send kat facebook...tepi highway leh post komen blog orang...jgn kate post komen..shoping pon boleh!!...jangan risau pasal baterii habis sbb bateri hanpon nie leh tahan sampai 15 hari (klu tak buat ape2 la) and bercakap 5.5jam tanpa henti beb!!.dan yg lagi best nak tuka bateri pon senang!!!!
uiksss..sangat berbalo-baloi!!!

dengan ketinggian 4.43"/112.5mm, lebar 2.45'/62.2mm, ketebalan 0.50"/13.95mm dan berat 6.64oz/160 adakah anda rasa seperti terbeban untuk membawanya?? jawapanya adalah TIDAKKK!!! tak rase ape pon!!! sbb ianya sgt ringan...air coca cola tuh lagi berat!!...waaaa!!! aku sangat suka!!!..pliss..pliss give it to mee laaa!!!
dan yg lagi aku suka..klu aku dapat hp nie aku blh berlagakk dgn SEMUAAAAAnya....
aku nak BB nie....PELISSSSSSS....!!!
*
*
*
*
dan sekirannya tiada rezeki buat aku untuk mendapatkan BB ini secara percuma..maka ke CELCOM lah aku selepas ini...
*
*
*
kenape CELCOM?

ini kerana Celcom telah memberikan 50% less kepada 150 pelanggan yg pertama (berdasarkan iklan kat TV yg aku tgk pg tadi)  !!!!
yipeeee!!! \(^_^)/
adakah aku pelanggan yg bertuah itu!!!
hep..hep..horeyyy!!

sekiranya ditakdirkan aku bukan pelanggan yang ke 150 itu ....aku tetap boleh memiliki BB ini kerana celcom  memberikan less sebanyak RM900 dengan mendaftar bersama CELCOM (bersama celcom di sini bukan lah mendaftar dengan EN.celcom or Pn celcom..tetapi dgn CELCOM peneraju telekomunikasi yang terhebat di MALAYSIA!!!!!...yahooo!!!....)
uiksss...mmg berbaloi-baloi...

dah lah dapat BB..siap less RM900 lagi,.. pastuh..call mane2 network dgn serendah RM 0.10sen je..bile2 mase lak tuh...dan yg lagi dasat...sms cume RM0.02sen jee!!!...uiksss untung sokmo!!.karipap seketul pon 40sen sekarang nie.....iskiskisk..dan macam-macam lagi lah celcom bagi!!!.tak larat nak tuliss...

yang lagi super dasat tuhh...siap boleh bayar ansuran sehhh!!!...
gaya dapat..duit pon jimatttt!!!!
dasattt sehhhh!!!

CELCOM MEMANG BERBALOI-BALOII......peeeeweett!!!!

\(^-^)/
\(^-^)/
\(^-^)/
\(^-^)/






Tuesday, February 16, 2010

aku akan berubah!!!!

wahwahwah!!!! tajuk entry yang tak bleh blah dari aku...hahahhahaha...ni sume gara-gara aku sangat jales tgk blog org yang sentiasa mengupdate blog dia dgn mengpost segala macam entry yang sangat2 ngetop sampai rase cam nak tiru2 bulat2 petak2 lonjong2 je segala macam ayat dan juga tajuk dan juga gambar......(baca dgn sekali nafas..... T____T ) ...wahhhhhhhh.....sampaikan mase aku menaip entry nie pon aku masih lagi bukak tutup blog membe yg dah disenarai pendekan tuh untuk bagi mood......( time nie lah tibe2 je aku rase hp LG cekelat tuh cam sangat berbaloii..............)

sekarang nie, dgn azam yg kuat dan semangat yang waja!! aku nak update blog aku hari2!!..wohwohwowhhh!!! hari2 tuhhh!!! dah tentu2 aku akan mengupdate kat opis dan dah tentu2 boss aku akan berangin je dgn aku sbb sibok megupdate blog sampai malas nak buat surat!!.....cehh!!! aku benci tul nak buat surat laa!!.bende yg aku paling malas nak buat tuh la dia...menatng tuh lahhh!!!!..aku igat lagi mase aku kecik2 dulu..disebabkan kemalasan tahap cipan pye, sampaikan dulu nak tulis surat cinta mase darjah tiga pon aku suh kawan aku je yg tulisss...hasilnyaaa....satu sekolah tau aku dok usha mamat tuhhh...hohohohoho..gelemer wehh time tuh!!!! *bangga* hahaahahahaha....!!!!

to my bossss....plss jgn srh sy buat surat yekkk...sy sangat malas nak buat surat..lagi pon klu buat surat nie adalah sangat membazir...membazir kertas, ink dan juga tenaga dan masa boss utk megupdate sbb dah tentu2 sy buat cincai boncai jee and dgn harapan boss akan semak dan edit balikkkk.....membazir tuh amalan setan bosss...klu kita email je kan bestttt...tak pon kite FB je dgn menteri tuh..sume menterikan dah ader FB.....boleh ke bosss??? cadangan saya ni meletop jugak tau bosss.........T_T

*
*
*

v(-_-")v

*
*
*

ade sedikit lencongan disitu dan aku terpaksa membuat pusingan U...
*
*
*
*
berbalik semula dgn azam aku tadi....
YESSSS!!!! aku sgt berazam nak update blog aku tuh hari2!
YEEAYYYYY!!!!!
*
*
*
*
*
*
ok ..dah malas ..aku dah takde idea..
nak tido sambil bace komik untk entry besok and ilham utk jawab exam..
*
*
*
*
*
tapi sebelom tuh!~~~
masih terigat lagi kate2 nasihat boss aku tuhh....
"awk taknpayah bace buku la adni...rata2 yg lulus sume tak bace buku...dulu mase saya jwb exam pon tak bace buku...lulus jee..kwn saya pon same..tak bace buku and lulus..so awk pon tak payah la bace...lagipon dah last minit niii....."
(kata-kata yg dipetik oleh boss aku sendiri)
*
*
*
*
dgn ini aku mengistiharkan!!!!!

....dadu pada esok hari!!!
hahahahahahah!!!!!!

(-_-)  zzZZz

eh tak boleh tido lagiii!!!..kene potong pemadam buat petak2 utk dadu besokk!!!!!!!...alamakkkk nebesnyer nak potong pemadam tuhhh!!!!







 

StIlL Me A.D.n.I. Design By: SkinCorner